Unregistered Member
sign up
 Login

Username or Email

Password

Forget Password?

Free Register

 Main Page
 Announcement
 Discussion
 Article
 Photo Album
 Market Place
 Sharing List
 Stateboard
 Member List
 Like
 Applications
 Sign-Up

Article

 muffler • 20 years ago • 3,747 viewed


Pada suatu hari, seorang tukang rambut berhajat untuk membuat nazar memberikan potongan rambut secara percuma selama 3 hari kerana selama hampir seminggu kedainya tidak didatangi pelanggan.
Pada hari pertama, datanglah seorang penjual bunga untuk memotong rambut. Jadi apabila selesai dan ketika penjual bunga itu ingin membayar, tukang rambut berkata "Tak perlu bayar, saya buat khdmat masyarakat untuk hari ini." Penjual bunga itu sangat gembira lalu keluar. Pada keesokkan harinya apabila tukang rambut datang hendak membuka kedainya, didapati terdapat sedozen bunga serta kad ucapan terima kasih daripada penjual bunga semalam.
Kemudian pada hari kedua, datanglah seorang polis untuk memotong rambut. Jadi apabila selesai dan ketika polis itu ingin membayar, tukang rambut berkata "Tak perlu bayar, saya buat khdmat masyarakat untuk hari ini." polis itu sangat gembira lalu keluar. Pada keesokkan harinya apabila tukang rambut datang hendak membuka kedainya, didapati terdapat sedozen donat dan kuih-muih serta kad ucapan terima kasih daripada polis semalam.
Pada hari ketiga, datanglah seorang Mat Bangla untuk memotong rambut. Jadi apabila selesai dan ketika Mat Bangla itu ingin membayar, tukang rambut berkata "Tak perlu bayar, saya buat khdmat masyarakat untuk hari ini." Mat Bangla itu sangat gembira lalu keluar. Pada keesokkan harinya apabila tukang rambut datang hendak membuka kedainya, cuba korang teka apa yang tukang rambut itu akan dapat..!!! ?
Tukang rambut itu mendapati sedozen Mat-mat bangla sedang beratur untuk gunting rambut free..!!!
Moral: Alahai... Macam ni susah ler kalau kita nak bersedekah...

Virtual Friends - Copyright © 2001-2022 Webber Dot My Solutions (002351632-A). All rights reserved