Unregistered Member
sign up
 Login

Username or Email

Password

Forget Password?

Free Register

 Main Page
 Announcement
 Discussion
 Article
 Photo Album
 Market Place
 Sharing List
 Stateboard
 Member List
 Like
 Applications
 Sign-Up

Article

 DilaDellila • 10 years ago • 3,519 viewed


Sepasang couple yg telah bersusah senang setelah bertahun2,tibe2 si laki kena outstation ke luar negara setahun atas dasr keje,si laki trima sbb dpt duit extra utk blnja khwin nanti –triple tuh…janji dpatri sblm g,tgu smpai dia blk….si gadis nangis xhenti2 n sanggup tgu… pas g tu,everyday calling n msg smpaila bulan ke 3,no calling no msg…tiada khbr berita…si gadis dh risau n kol xpenah dpt,msg xberbalas…email lgla…si gadis hampir putus asa tp dia yakin si laki akan blk….

Pas setahun berlalu,si laki xpulang2 ke tanahair..menangis je si gadis sbb rasa sesuatu terjadi…family si gadis risau n berusaha menjodohkan anak mereka sbb dorg yakin si laki dh khwin lain…berpuluh pinangn ditolak sehingga si gadis akhirnye trima pinangn sorg jejaka ni setelah diasak oleh keluarga n berputus asa namun dia tetap mencintai si laki hingga mati….

5 bulan kemudian,si laki kembali ke tanah air….perkara pertama dlm ingatan adalah si gadis…dia mahu berjumpa melepaskan kerinduan pd si gadis…namun alangkah terkejutnye dia bila mendapat tau si gadis sudah berkahwin…hancur atinye n bertnya KENAPA pd si gadis…si gadis tergamam kerna xsngka si laki muncul akhirnye tp dia telah pun menjadi isteri org…si gadis hnya mampu menangis n mngatakan dia berputus asa setelah tiada khbr brita…si gadis bermati2an mengatakan dia masih mencintai si laki, xpernah brubah…si laki kecewa…menangis…insan yg dia cintai kini menjadi milik org….

Si gadis pula bertnya KENAPA mendiamkan diri setahun lebih tnpa khbr berita? Si laki menarik nafas pnjang n menceritakan perkara yg berlaku…sedang dia dlm perjalanan ke tmpt keje,dia xciden…cdera parah,kedua2 kakinye patah…..dia koma setgh tahun…bile sedar,dia berusaha utk menyembuhkan kakinye setelah doctor bgtau yg kakinye leh pulih tp amik masa….pelbgai terapi dia wat utk cepat sembuh bg dpt berjumpa si gadis secepat mungkin…

Si gadis terkejut n menangis lg….dia xsangka si laki alami saat2 yg menyedihkan dikala dia terkontang kanting kesorangan di sana….namun si laki tabah,dia redha si gadis bkn miliknye….dia mengucpkan tima ksih sbb membenarkannya mencintai si gadis,n tu adalah kenangan indh dlm idup dia…si laki melangkah pergi dengan tangisan…..

Lirik lagu ni sesuai utk si gadis….

‘Seribu kali sayang…sangkaku kan ke mati…cerita kasih kita…rupanya seketika…setelah merelakan…setelah kau bisikkan…seribu janji2…tergamak kau mungkiri….’

p/s : myb anda penah dgr cita ni….tp nak tau gak pe pendapat anda??

Virtual Friends - Copyright © 2001-2021 Webber Dot My Solutions (002351632-A). All rights reserved