Unregistered Member
sign up
 Login

Username or Email

Password

Forget Password?

Free Register

 Main Page
 Announcement
 Discussion
 Article
 Photo Album
 Market Place
 Sharing List
 Stateboard
 Member List
 Like
 Applications
 Sign-Up

Article

 DilaDellila • 2 years ago • 17,763 viewed


  • AIS KRIM BUAT SENDIRI


    AISKRIM VANILLA OREO

    A)
    Ice cream Chocolate Chips

    Bahan2:

    * Coffeemate
    * Susu Coklat
    * Milo (sket jek..tu pon kalau nak bagi more choclatey) * Chocolate chips

    Caranya:
    * Sukat 1 mug coffemate and 1 mug susu coklat.
    * Masukkan dua-dua tu dalam blender korang, letakkan sedikit milo. Then blendkan..
    * Masukkan dalam bekas and letak dalam freezer. * Sebelum dier keras betul, keluarkan and masuk balik dalam blender and campak kan chocolate chips sebanyak yg korang nak..then blend. Masuk bekas, letak balik dalam freezer..siap

    B) Ice cream vanilla.

    Bahan2:

    * Coffeemate
    * Susu segar (aku pakai low fat) * Esen vanila

    caranya :
    follow seperti di resepi (A)

    C) Ice cream oreo.

    Bahan2:

    * Coffeemate
    * Susu segar (aku pakai low fat)
    * Esen vanila * Biskut Oreo

    Caranya:
    Caranya sebijik sama macam wat choco chips ice cream tu, tapi last lps blend tu letak oreo dipatah kecik2 tak halus..kasi besh lagi terasa oreonya..
    suggestion : just beli je perisa2 kat kedai2 ..nak wat pandan ke, keladi ke..ikut citarasa masing2.. jangan lupe letak pewarna gak..kalau wat ice cream keladi tu ke..kang tak comel plak rupanya warna putih jek..kalau korang nak buat yg perisa2 ni just pakai susu putih and make sure letak perisa ni cukup2 (pepandai la rasa kay..) sebab kalau tak, rasa susu tu jadik kuat sgt rasanya..

    p.s: ice cream ni before makan kena tunggu kejap..beberapa seconds..sbb keras sket..tapi bile da lembut sket tu..mmg cam ice cream beli kat kedai laa..yummy yumm..

    SELAMAT MENCUBA.. terima kasih yg empunya resepi, minta dihalalkan..

    Caranya:
    * sama jek macam wat ice cream choco chips tu..tapi sebab tak letak ape2 tak payah la blend balik..

    by aleen aireish >: daleenpersona.blogspot.com
    SELAMAT MENCUBA ..
  • Virtual Friends - Copyright © 2001-2014 Rakan Maya (PPM-0003-10-14012014). All rights reserved