Unregistered Member
sign up
 Login

Username or Email

Password

Forget Password?

Free Register

 Main Page
 Announcement
 Discussion
 Article
 Photo Album
 Market Place
 Sharing List
 Stateboard
 Member List
 Like
 Applications
 Sign-Up

Article

 DilaDellila • 8 years ago • 1,149 viewed


Jom sambung lagi perjalanan.Hujan diselangi dengan angin kencang di bumi Perth tidak langsung membantutkan perjalanan kami. The third day of our trip was scheduled to be in the outskirts of Perth, an adventurous day with the wild and nature. Bergerak dari Bungaree Road tempat kami tinggal, it was already 9.00 am. We reach the famous and highly recommended Caversham Wildlife Park at about 9.30 am. Actually this Caversham Wildlife Park started with a family business. The entrance fees was AUD$22 for adults and Children aged 3-14 AUD$9.50.

Once we enter the park, Jack the 'animal specialist' took us for the park tour. Bermula dengan "Farm Show" at Molly's Farm. We were just in time for the sheep shearing and also the cracking of the whip show. The show started withintroducing the sheep dogs, macamana cara mengawal the sheeps masuk kandang. Looks interesting coz first time tengok live kan. Was quite amazed at how much wool comes off!. Lepas tu demonstare the cow milking, whip cracking, etc.

Saw many animals and birds from different parts of Australia, wombats, wallaby, kangaroos, koala, etc. Since hari hujan masa tu, so se spent the longest time in the kangaroo enclosure feeding them and tumpang berteduh. Jinak rupanya kangaroo ni.

We got to touch the wombat’s belly. Went to theKoalas enclosure and saw a couple of big ones sleeping. It seems that koalas ni tidur 20 jam berjaga sekejap je. Alamak patut lah badan montel. Lastly, singgah at the wildlife kiosk for brunch. Rupanya David at the kiosk tu is the owner. Kelakar mamat tu siap berborak lagi. Sempat jugak pinjam password wifi dia. Mula2 reluctant tapi akhirnya termakan pujuk jugak.

We then headed further up to Burns Beach for picnic.Huhu... very strong wind dengan whether yang agak panas tapi tersangatlah sejuk. We had our lunch there yang disediakan oleh Godfrey our Tour Guide. But some prepared by us. Perghhh... .awesome sebab laparkan. Nak share pasal toilet kat Burns beach ni. Nampak macam kurang orang dekat beach tu tapi keadaan toilet sangat bersih dan terjaga rapi. Langsung tak ada diaper terbiar, sampah bersepah. Memang two thumbs up lah aku bagi. Kalau nak compare dengan toilet2 di Malaya ni... aisshhhh. So spent there around two hours before heading to Al Majid Mosque at Hepburn Heights untuk solat lah. Berjalan2 jugak tapi tanggungjawab mesti laksanakan.

In Perth, we all singgah di dua mesjid, Sulaymani mosque at Cannington (the one and only Turkish mosque in Perth) and Al Majid Mosque at Hepburn Heights. Both mesjid really spick and span. Berbau harum, lengkap dengan buku2 agama dan AlQuran, sejadah, telekung dan tempat wuduk sangat sempurna.Walaupun dibenua majoritynya bukan Islam tapi aku terkesima dengan suasana nya.

Last place of the day we have visited was The Golden Grove Citrus Orchard is located 14km along the Chittering Road. Awesome! Memang geram giler tengok oranges yang sedang masak ranum tp sayang boleh bergambar je... aishhh..



Makan malam di Turkish Kitchen at Barrack Street. So... kita semua menikmati makanan Turki. Pizza and kebab.

Waktu siang Perth begitu singkat. Tambahan sekarang winter season. Waktu maghrib pukul 5,20 pm. Sebenarnya Perth lebih tenang, tiada kesesakan lalu lintas langsung walaupun waktu puncak. Mungkin sebab itu dia digelar "Bandar Orang Pencen".

Virtual Friends - Copyright © 2001-2021 Webber Dot My Solutions (002351632-A). All rights reserved