Unregistered Member
sign up
 Login

Username or Email

Password

Forget Password?

Free Register

 Main Page
 Announcement
 Discussion
 Article
 Photo Album
 Market Place
 Sharing List
 Stateboard
 Member List
 Like
 Applications
 Sign-Up

Article

 DilaDellila • 2 years ago • 664 viewed


Hi there. Dah lama gila tak bukak vf ni. Seingat aku aku buat akaun ni masa aku masih lagi pelajar sem 1 dekat sebuah universiti dekat utara. Masa tu pon tengah putus cinta jugak. Haihhh malang betol nasib aku nk. Asyik putus cinta je #39;(

so today memandangkan aku dalam tengah tempoh putus cinta,so aku nak kongsi tips yang aku buat.

1. SIBUKKAN DIRI
ha yang ni ofkos semua orang tahukan. Aku akan bz kan semampu boleh, buat kerje part time, sapu sampah, cari gaduh an adik, kacau mak. Siram pokok bunga. Bila aku sibukkan diri, secara automatik otak aku tak teringat pon ekat jantan durjana tu. Hahaha

2. TENGOK ANIME
Disebabkan aku tak reti nak berkawan an manusia sejagat, aku tak reti nak hangout , (aku tak ramai kawan sebab aku tak reti nak berkomunikasi dengan baik or maybe aki ni freak kot), so aku habis kan 24 jam sehari melepak kat bilik layan anime. At least aku dapat improve english aku sikit and blajar bahasa jepon . Watashiwa nor. Hahah

3. DELETE SEMUA GAMBAR ?
Oh, aku x delete gambar ex2 aku. Aku biar je dalam hp or lappy aku. Bukan sebab sayang or rindu, sebab aku kena sentiasa ingat yang muka2 ni la hancurkan hati aku. Takpun ko buat hantu kejar die ke HAHAHAHAHH jahat tak aku.

4. JANGAN DELETE FB,WECHAT, TWEETER, INSTA.
no no no. Jangan sesekali remove diorang dari social network. Korang pernah dengar tak frasa " whose the one block first, he lose".
Maksud nye sape2 yang remove or delete or block dulu, dia yang kalah. Maksud nye die yangpaling sakit hati. Korang nak ke bagi tahu kat ex2 korg yg korang lemah? Sakit hati? Heart broken tahap gaban? Releks ok, eventho kau kena tinggal atleast jangan la tunjukkan yang kau lemah beb. Kau sedeh sebab kena tinggal. Kau kena jaga air muka kau sikit. Kau tunjukkan lah yang kau boleh bernafas dengan segar walaupun die dah buang kau. Kau post gambar2 kau tengah hepi dengan kawan2 kau n jgn sesekali kau tunjukkan kau sedeh eventho hati kau macam kena cincang 12. Kau tunjuk muka hepi je.

5. BARANG PEMBERIAN
ha yang ni aku paling suka.member2 aku Selalu bila break off an pakwe diorg beriya iya je die nak pulang kan balik semua pemberian lelaki tu, siap plan nak lempar depan muka, nak bakar depan rumah la. Babes, kalau korang buat camtu , ofcos la kau yang nampak buruk n sah2 kena cop kurang ajar main bakar2 depan rumahorang. Came on, die dah bagi kat kau , kau pakai je la takpun lau dah syahdu sangat kau jual ke dapat la duotskkit untuk kau beli topup kau. Pakai otak sikit. Ni tak. Tengah berkapel ikut emosi, dah clash pon pakai emosi.
Kalau eventho gelang tangan ex aku belikan aku simpan lagi, baju diorang aku buat lap kaki , jam tangan die bagi aku jual.

6. BURUKKAN DIA DEPAN KAWAN2 .
Eh yang ni aku tipu je. Heheheheh

7. INGAT KEBURUKAN DIE.
Aku kena ingat paling kurang 10 sebab kenapa aku tak nak an die. Contoh die curangke, tipu ke, biadab ke. Aku kena ingat hari2. Sebab eventho die datang minta maaf an aku n nak get back an akubalik, atleast aku xdela mudah sanngat nak terima pujuk rayu halus mulus dia lagi.


8. DONT EVER GET BACK WITH YOUR EX.
Lelaki kalau skali dah menipu, kali kedua dia tipu kau lagi n kau kena ingat sampai bila2. Jgan sesekali bagi chance an lelaki yang kuat menipu. Lain la kalau die datang jumpa mak ayah kau n hantar pinangan.

9. CARI HOBBY BARU.
kalau sebelum ni aku selalu habiskan masa berwasap an die, skang aku banyak habiskan masa layan anime, belajar buat biskut raya, belajar buat pavlova. Hello atleast bakal suami aku nanti x payah nak beli cake kat luar sebab aku boleh buatkan . Hahah

10. LAYAN LAGU JIWANG. OR SCREAMO.
HAHA time clashni la masa sesuai melayan lagu emo2 nih. tiap kali aku break, aku lebih suka layan lagu sedeh2. Dalam sehari aku ulang lagu yang sama,. Sampai aku dah tak ingat aku sedeh sebab apa. Haha ishhh paling aku minat the used- All that ive got. Hahah

Oh setakat ni je la aku kongsi. Lau korang ada cadanagn, rajin2 la komen. Love u guysss

Virtual Friends - Copyright © 2001-2018 Webber Dot My Solutions (002351632-A). All rights reserved