Unregistered Member
sign up
 Login

Username or Email

Password

Forget Password?

Free Register

 Main Page
 Announcement
 Discussion
 Article
 Photo Album
 Market Place
 Sharing List
 Stateboard
 Member List
 Like
 Applications
 Sign-Up

Article

 DilaDellila • 3 years ago • 29,262 viewed


Hi!!! Well, today Khai nak share ngan korang ayat2 yang agak lucu bgi Khai... Harap korang terhibur... .



ayat 1=

BF : " Baby Nak Kiss "
GF : ILYSM nak ?
BF : I Love You So Much ke?
GF : I Lempang You Sampai Mampos nak?
BF : *cedih*

ayat 2=

Perempuan : sejaoh mane awak syg sye?

Lelaki : awak umpama sim kad dlm fon sye. .tiada sim kad , ta active lahh fon sye. .

Perempuan : ohhmaiii. .so sweet. .thank awk. .syg awk 4ever. .

Lelaki : oh my pleasure syg. .

*die ta tahu fon aku buley msox dua sim. .hehe. .


ayat 3=

ANAK : mak, nak duit sikit boleh tak ?
MAK : kau ni tak habis-habis nak duit... kau ingat duit tu tumbuh
kat pokok?
ANAK : mak..duit diperbuat daripada apa ?
MAK : mestila kertas..

ANAK : kertas datang daripada mana ?
MAK : eerrrrmmm... pokokla..
ANAK : ( -_ - '


ayat 4=

Boy: "Hi, you kat mana?"
Girl: "I kat rumah. study dalam bilik, you kat
mana?"
Boy: "Ouh, I kat club, tengah tengok you
menari"
Girl: *malu*

ayat 5=

CUCU ATOK

Cucu : tok..ceritalah zaman muda atok..
Atok : hmm..zaman dulu lain, mase atok muda,kalau bawa 50sen pegi pasar,dapat beli kopi,gula,meggi,roti dan macam-macam lg..
Cucu : wah..bestnyerr..kalau sekarang?
Atok : hmm,zaman sekarang dah berubah..xdpt lagi lah sebabnye kedai penoh CCTV.
Cucu : ==''

ayat 6=

Cikgu yang sedang berdiri di depan pelajar tiba2 marah dan berkata..
Cikgu: siapa bodoh berdiri cepat *dengan marah* tiba tiba Ali bangun.
Cikgu; kenapa kamu bangun Ali?
Ali: sya kesian kt cikgu sbb cikgu bodoh sorang-sorang

ayat 7=

rindu dia → text → dia tak reply → call dia → waiting → masuk bilik → layan lagu → menangis → tertidur

ayat 8=

Suami : Kenapa Sayang menangis?
Isteri : Saya telah baca sebuah buku. Sad endinglah bang..
Suami :: Buku apa?
Isteri : Buku bank abanglah..

ayat 9=

Fakta-fakta menarik..
Fakta 1: anda tidak boleh goyangkan kaki anda dgn hidung anda serentak.
Fakta 2: Anda tidak boleh mengeluarkan lidah sambil bekata "kau gila".
Fakta 3: Selepas membaca fakat 1 & 2 .. anda dengan muke selamba membuat semua perkara yg tertera.
Fakta 4: selepas membaca fakta 3, anda terasa seperti ditipu sambil berkata di dlm hati... "huh?? terkene nih".
Fakta 5: Selepas membaca fakta 4 anda berasa seperti diperhatikan...
Fakta 6: Sebenarnye .. anda memang diperhatikan.. #39

ayat 10=

Anak → Panah → Ini → Membuatkan
→ Warga Blogger → Tertarik → Untuk
→ Membaca-nya → Buktinya → Anda
→ Sedang → Membaca →Status → Ini

ayat 11=

Polis : Apakah nama encik ?
Pemuda : Saya tak ingat la
Polis : Okay , jadi encik tinggal dimana ?
Pemuda : Saya tinggal dengan mak saya
Polis : mak awak tinggal dimana ?
Pemuda : Mak saya tinggal dengan saya
Polis : Awak berdua tinggal dimana ?
Pemuda : Tinggal bersama sama
Polis : Rumah awak berdua dimana ?
Pemuda : Sebelah rumah jiran saya
Polis : Rumah jiran awak dekat mana ?
Pemuda : Kalau saya bagitahu encik , encik mesti tidak percaya
Polis : Bagitahu sajalah
Pemuda : Rumah jiran saya di sebelah rumah saya
Polis : #@$%^&*


ayat 12=

Guru : Ok murid². Hari ni, kita akan belajar matematik.
Murid² : Baik cikgu.
Guru : Jika makcik kamu memberikan kamu 3 biji gula², di tambah lagi dgn 5 biji gula², jawabnya apa, murid²??
Murid2 : "TERIMA KASIH, MAKCIK".

ayat 13=

COUPLE..?
C = CARI
O = ORANG
U = UTAN
P = PELUK
L = LAGI
E = ELOK

ayat 14=

BOY : Dik! kira dik...
DIK : Makan apa bang?
BOY : Nasi goreng biasa dengan ais kosong
GIRL : Saya punya nasi goreng thai dengan fresh orange.
DIK : Sekali ka bang?
BOY : Tak tak, asing-asing.
GIRL : Awk ni tak gentlemen langsung...
BOY : Laaa bila masa saya kata nak belanja awak makan?
GIRL : Memang la awak x cakap. tapi boyfriend kan kena belanja girlfriend dia.
BOY : Siapa cakap kena buat mcm t

u?
GIRL : Tak ada orang cakap tapi dah itu kan kebiasaan. Lumrah. Semua couple macam tu la.
BOY : Owh... Kalau mcm tu saya ni luar biasa sikit la. Awak bukan tanggungjawab saya lagi. Habiskan duit untuk awak beribu-ribu pun belum tentu awak akan kahwin dengan saya lagi.
GIRL : ... ... .


ayat 15=

ATOK SAPE LAGI POWER!!!

Abu: oii..kaw nak tawu atok aq power
Ali N Ajoi: ape yg power sgt 2...
Abu: atok aq ngkt kereta gune 1 tgn jer..
Ajoi: ele..2 x power sgt
Abu N Ali: atok ko power ker?
Ajoi: power..atok aq angkat lori gune 1 tgn..amcam?
Ali N Abu: Fuyoooooo Power Gilller... .
Ajoi N Abu: Ali atok kaw power x?

Ali: Power..
Ajoi N Abu: Ape yg power sgt atok kaw 2..
Ali: atok aq kt dalam tanah smpai skrg x timbol2


ayat 16=

Suatu petang datang seorang lelaki
berumur ke kelinik ENT , kerana
telinganyadi masuki biji kacang hijau
semasa dia membeli barang dapur di
pasar.
Doktor : "Selamat petang... "
Pesakit : "Selamat petang Doktor!"
Doktor : " Ada masaalah apa ... ..?"
Pesakit : " Telinga saya dimasuki biji
kacang hijau, Doktor... "

Doktor : "Biar saya periksa telinga
anda!"
setelah diperiksa... .
Doktor : " Ada2 cara untuk
mengeluarkan biji tersebut... "
Pesakit : "Apa caranya doktor?"
Doktor : "Pembedahan kecil kosnya 2
ribu ringgit dan pilihan kedua
pula percuma... "
Pesakit : "Mahal sangat Doktor, kalau
yang percuma bagaimana?"
Doktor : "Yang percuma kena sabar... "
Pesakit : "Baik, saya sabar, dan
bagaimana caranya... ?"
Doktor : "Anda sirami telinga anda 2
kali sehari dan nanti jika
sudah jadi tauge' anda tinggal tarik
keluar."
Pesakit : "Huh


ayat 17=

Makwe : Syg..Tak sangka kan dah 6 tahun kite couple ?

Pakwe : Yelah kan baby..Dah 6 tahun..Kejap jew rase..

Makwe : Kan..Dalam 6 tahun nieh semua kite dah try..Peluk-peluk dah,cium-cium dah,tidur sekatil pon dah..Ape lagi ea yang tinggal syg?

Pakwe : Tinggal nk masuk NERAKA jew baby..

Makwe :


ayat 18=

wawa : mak, tadi abu dan kawan kawan buli wawa mak.
mak : kurang ajar tenuk tenuk neh. diorang buat apa dengan kau.
wawa : diorang suruh wawa panjat pokok kelapa tadi sebab diorang nak tengok sepender wawa.
mak : dah melampau neh. abis kau panjat la pokok kelapa tadi. seronoklah abu dengan tenuk tenuknya tengok sepender kau tu.
wawa : mak, dont worry mak. relax mak.
mak : relax tengkorak unyang kau. diorang dah tengok sepender kau, lagi mak nak relax ke.
wawa : mak jangan risau, hari neh wawa tak pakai sepender.
mak : APAAAAA !!!! (pengsan)


ayat 19=

Oh! MyEnglish..

Ali - abg dlam bahasa English ape ?
Mak - brother..
Ali - adik ??
Mak - brother..

Raju - How many siblings do u have ?
Ali - I have 1 brother and 1 brother...
Raju - so,,two brothers right ?

Ali - NO ! 1 brother and 1 brother...
Raju - 1+1=2 brothers right ?
Ali - NOO !! 1 brother and 1 brother !!


ayat 20=

2013 : Boleh Bawa henfon Ke Sekolah..
2014 : Kokurikulum Dimansuhkan
2015 : Berpakaian Bebas Ke Sekolah
2016 : SPM Dihapuskan
2017 : Akan Diberi Netbook Secara Percuma Kepada Pelajar

2018 : Sekolah Dipupuskan DenganSerta Merta
2019 : Enjoy Kerana Sekolah Dipupuskan
2020 : Semua Jadi Bodoh
2021 : Semua orang kembali ke zaman purba dan berpakaian macam tarzan :3




Ayat Lawak Giler , Pasti Tergelak


Jom layan koleksi ayat – ayat lawak dan lucu ni :

Buku Jatuh
Cikgu : Buku dlm English apa?
Murid : “Book” cikgu
Cikgu : Kalau buku itu ?
Murid : “The book”
Cikgu : Kalau buku jatuh?
Murid : “Buk gede buk”
Cikgu : Pak hang ! -,-


Kawan Baik
Cikgu: siapa kawan baik awak?
Me: cermin cikgu
Cikgu: huh kenapa pulak?
Me: ye lah, bila saya senyum, dia
senyum. Saya sedih dia pun sedih rsquo


KOLEKSI AYAT LAWAK TERUS KE EMAIL ANDA!! Dapatkan koleksi ayat lawak terus ke email anda setiap hari. PercumaMasukkan email anda untuk mendapatkannya!
Nama Anda
Email Anda

Cuti Sakit
Suatu hari, Salmah ponteng sekolah. Dia telefon guru kelasnya dan menyamar sebagai ibunya.
Salmah : Hello, adakah itu Cikgu Aminah binti Ali, guru kelas tahun 6 hijau?

Cikgu : Ya, saya.
Salmah : Cikgu, hari ini Salmah tidak dapat hadir ke sekolah kerana sakit.
Cikgu : Ok…ok…, er…boleh saya tahu siape yang sedang bercakap?
Salmah : Emak saya…


Situasi di sebuah mc donald
Pelayan:encik nak order makanan/minuman apa??
Pelanggan:saya nak pesan ayam spicy and air coke
Pelayan:makan sini ker??
Pelanggan:taklah makan kat meja sana tu haa…saye tk mkn kat sini sebb sini tmpt orng bratur
Pelayan:@*#??!”


Sila Datang Lagi
SAM: “Dah dua kali perompak yang sama datang merompak kedai kita.”
DOL: “Tu lah aku dah cakap kat kau, jangan pasang signboard ‘SILA DATANG LAGI’…degil!”


Geraam
Nak hantar masej kat Bf…
Gf : Titew lindew awurk lerh,jurm jurmper?

Celcom : Maaf bahasa Bangladesh tidak dapat dikesan di Malaysia.
Gf : Keparler hortack lur selkom

Celcom : Maaf, bhase Afrika utara juga tidak dpt dikesan .
Gf : hmm -.- . Ok . Saya guna bahasa biasa ya! “awak ,saya rindu awak lah ,jom jumpa

Celcom : Maaf kredit anda tidak mencukupi .
Gf : @?!&%()\!@


Ayah Botak
Guru : Ucup, kenapa rambut awak kusut masai je?
Ucup : Saye takde sikat , cikgu..
Guru: pinjamlah sikat ibu awak.
Ucup : ibu sudah meninggal
Guru : pinjam sikat kakak?
Ucup : saye takde kakak, Ucup anak tunggal.
Guru : jadi,kamu tinggal dgn siapa?
Ucup : ayah..
Guru : kalau mcm tuh,,pinjam la sikat ayah kamu.
Ucup : ayah botak, cikgu.
Guru : @?!%&#()


Orang Gaji
Azman : Hello,boleh saya bercakap dengan Ana ?
Orang Gaji : Mas ini siapa ya ? Boleh saya tahu ?
Azman : Nama saya bukan Mas.Nama saya Azman !
Orang Gaji : Bapak Azman mau bilang sama Cik Ana ?
Azman : Saya bukan bapak dia.Saya kawan dia !
Orang Gaji : Ya,tunggu sebentar ya mas.
Azman : Eh,berapa kali saya kena cakap.Nama saya bukan Mas la.Nama saya Azman !
Orang Gaji : Ya,saya tahu nama bapak Azman.
Azman : Nama bapak saya Akmal bukan Azman.
Orang Gaji : !@#$%^&


Nombor tidak diketahui 1 (SMS)
X : Hye,ade BF x?
Girl: Ade….nape?
X : Ini ayah kamu….ayah akan mengambil tindakan bila sampai rumah nanti…

Nombor tidak diketahui 2 (SMS)
X : Hye, ade BF x?
Girl : X de ….
X : Sanggup u wat I cam nie…i nie BF u tau….
Girl : Sorry laa tadi ayah i yg sms gune nombor laen, i pown takut laa kalau2 ni nombor dia jugak…
X : Ni memang ayah kamu!! Ayah akan mengambil tindakan dua kali lebih berat !

Kehkehkeh

“Rumah”
Ali : Ali , Rumah Kau Kat Mana Ek?
Abu : Dekat Sebelah Rumah Nenek Aku Je.
Ali : Rumah Nenek Kau Kat Ne?
Abu : Kat Sebelah Rumah Aku.
Ali : !@#$%^&*


Situasi 1 (Cinta ke tak?)
Makwe : Awak sayang saya ?
Pakwe : Tak.
Makwe : Ok fine ! kita break !
Pakwe : Awak tanya sayang ke tak, tapi tak tanya cinta ke tak.
Makwe : Jadi awak cinta saya ?
Pakwe : Tak.
Makwe :


https://wordpress.com/post/khai263.wordpress.com

Virtual Friends - Copyright © 2001-2020 Webber Dot My Solutions (002351632-A). All rights reserved