Unregistered Member
sign up
 Login

Username or Email

Password

Forget Password?

Free Register

 Main Page
 Announcement
 Discussion
 Article
 Photo Album
 Market Place
 Sharing List
 Stateboard
 Member List
 Like
 Applications
 Sign-Up

Article

 DilaDellila • 15 years ago • 4,036 viewed


Dengan perkembangan teknologi kaca mata, muncul pelbagai jenis dan kemampuan lensa kaca mata hitam yang khusus dicipta untuk keselasaan si pemakainya. Ikuti beberapa tip tentang kaca mata seperti di bawah ini:
1- Lensa kaca mata biasanya mampu menghalang 99-100 peratus sinar UV-B. Juga ia boleh mengurangi 75-90 peratus kadar silau.
2- Jangan hanya berpandukan label tentang UV pada lensa kaca mata hitam. Lebih baik bertanya pada optometri tentang keaslian perlindungan terhadap UV pada kaca mata hitam yang anda pilih.
3- Ketika membeli kaca mata hitam pastikan bahawa bingkai yang dipilih selesa dan " melekap" pada wajah. Perhatikan gagang dan "nose pads" kaca mata. Pilih yang tidak mudah "tergelincir" daripda wajah anda.
4- Apabila anda tidak yakin denagn kemampuan lapisan pelindung UV, lebih baik pilih lensa berwarna kelabu. Warna ini dianggap sebagai warna yang paling optimum, kerana ia tidak akan mengubah warna yang dilihat sehingga anda boleh melihat lebih jelas. Begitu juga dengan warna hijau dan coklat.
5- Kalau harus memilih, lebih baik membeli kaca mata yang berkualiti dengan bingkai yang tidak terlalu mahal mengikut kemampuan anda . Hindari kaca mata yang bahan bingkainya mahal tetapi lensanya berkualiti murah.
Sekarang pilihan terletak di tangan anda . Selamat memilih !

Virtual Friends - Copyright © 2001-2018 Webber Dot My Solutions (002351632-A). All rights reserved