Unregistered Member
sign up
 Login

Username or Email

Password

Forget Password?

Free Register

 Main Page
 Announcement
 Discussion
 Article
 Photo Album
 Market Place
 Sharing List
 Stateboard
 Member List
 Like
 Applications
 Sign-Up

Discussion

 redlines • 5 years ago • 3,842 viewed • 350 replied


Nuang :

6.30pg.
aku dah terconggok kat Petronas batu 9 cheras... roger izz ... suma tunggu kat masjid bt 14...
so ... wat apa aku nak dok kat sini lagi... kannnnn


7.15pg.
aku sampai kat mamak batu 14..info di beri oleh Izz... tmpat suma kekawan VF dan ahli keluarga VF .. aku tak kenal ... so masuk jerk terus selamba ngek ngong salam... n duduk kat meja asing..order roti cana n teh tarik...


7.30pg.
kenal2 ala kadar kekawan kat mamak... pastu bayar mknn... terus ajak suma cargas..


7.55pg.
sampai kat parking kaki gunung Nuang.tanya izz pasal ridwan dannn jauh lagi dari pangsun..so ..pendekatan di ambil untuk terus kan ... (maaf la ridwan..kerna terpaksa) ..suma siap sedia... utk menjadi warga hutan ..
suma berkumpul kat depan pondok renjer ..izz letak senarai nama kat buku log (aku yg letak..tapi jgn takut..aku tak pasan pun nama korang) .. wahh... 22 org... agak keterlaluan ramai ... bagus...
katak pening - belanja RM1 untuk duit masuk... suma skali RM22 dia sponser .. (katak-nanti aku nak pi dgn ko jerk la... selamat RM1 aku... ).


8.15pg.
bacaan doa oleh uncle eza .. taklimat oleh Redlines dan abang Taxi.


8.20pg.
oleh kerana muka masing2 dah semangat nak naik..opss..aku mintak maaf..sepatutnyer kena dan perlu buat sessi suai kenal alar kadar... tapi tak sempat ..sbb aku malu... dan dah agak lambat nak start..
so ... acara memenatkan diri sendiri bermula...


... pg
suma dah cargas dgn wajah yg ceria .. gembira ..


... . pg
wajah kepenatan sudah terpancar..lom sampai pondok 1 lagi... ada peserta lutut dah longgar... skru tinggal kat keter... tapi atas dorongan kekawan bas sekolah. dia terus kan juga..bagus..aku terharu kat situ ..
tapi ... bila sampai kat pondok satu... niat utk rehat... terpaksa di batalkan ..sbb geng MAS dah takluk itu pondok..terpaksa terus kan...


... pg
di pendekkan citer... wajah ceria sudah tukar menjadi lagi ceria... yg suram menjadi sinar..aku teruja melihat kondisi yg menakjubkan...
setelah perjalanan yg menhiburkan matamelihat keindahan flora dari renjer -- pokok rhu --buluh - pokok pisang - lumpur - dan abesnyer pndok yg ke 4 ...


10.00pg
sampai juga kat kawasan TAR .. suma berkumpul untuk minum..lepak... mkn... cap kok lu... dan sementara menanti ketibaan yg lain..katak sampai bersama beg izz..so.."maaf la izz n geng bas anda ..tak dapat tunggu"..

- dah lepak lama kot kat sini ... terus kan usaha ke Kem Loloh..cross sungai 1 ..kat sini trek hutan dah bermula..
- naik tangga ... . cros dam kocik... ..cross sungai lagi... aku tak sempat nak tanya... naper as tak suka cross sungai... (so aku nak tanya..naper eik)...
- lebih kurang 20minit ..sampai la kat Kem Loloh...


10.45pg.
pecahan group..sapa stay ..n sapa nak terus kan ...
- so aku tak igt sapa stay... dan aku tak igt sapa yg terus...

- so ..group yg nak terus kan ..pun terus la ... aku depan plak tu..cross sungai ... .cross sungai lagi... dgn semangat juang yg tinggi... ehhh... naper ada lalu tepi sungai... urmm..jalan lagi... ehhh..naper tak canak naik ni...
- jalan lagi... ehh... pusing belakang..tanya abg taxi .."bang ..betul ker jalan ni " abg taxi " betull... .ok... no hal" ... '
- owhh..betul la ... ok..terus kan... ehhh..buluh... .ehhh... tak der trekk..ehhh dah sesat ..heheheheheh..
- maaf suma ..ampun... lama tak pi..maaf akak tuan kepada anjing ..sian kat kamu...
- so ... patah semula turun semula .. hehehehe...

- lepas sungai tu ..nampak pondok ..pi kat pondok..pandang depan..dongak atas.tu la trek yg sejak azali mmg kat situ ..tak pernah berubah pun... aku yg sengal pi ubah laluan buat apa... maaf sekali lagi ..
- so..pendakian di terus kan...

- naik punyer naik... .aik... tak sampai2 lagi ni..macam2 soalan aku kena jawab..dari air sungai boleh minum -- tak der kencing tikus ker... sampai la ke ... baper lama lagi nak sampai... target time..soalan yg mmg susah aku nak jawab..
- mit n masni ..dah tak tahan... .nak stop..katanyer..ok ..stop anda di benarkan... tapi syarat di beri telah di setujui..utk keselamatan anda..time nie..abg taxi lead group..
- so..terus kan gak la..sampai jer kat sebuah batu yg sesuai utk aku baring...
12.50 ptg.
- aku baring n landing kat batu... so..suma pun stay jap... pastu aku tak larat lagi - honestly..aku dah cramp kaki n pggang aku dah sakit.. ... so..bgi tau eza n yg nak ke pacat..terus kan tanpa aku... abg tax ada..just 2-3 minit dari tmpt aku landing sampai la korang kat pacat... ... aku nak turun ...
- bagi tau kat abg taxi... paling lambat turun dari pacat pukul 1.30-1.45ptg
- tido jap... selang 5 minit..bgun..terus turun..sampai la kat mit n mas.
- sergah depa ni ..dok ralit main game..


1.30ptg
aku , mit n masni sampai kat kem loloh...
izz n geng dia ada..alhamdulillah... sampai gak kat loloh...
ridwan ..izz kata yg pakai baju kaler ijau... urm..aku pasan masa nak turun dari pacat..

- acara bebas untuk suma

2.55ptg
-geng dari kem pacat sampai kem loloh... last yg sampai kul 3.15ptg...
-bagi peluang kepada geng dari pacat buat acara bebas plak...


4.30ptg
-siap sedia ... untuk turun ke renjer dari kem loloh..


5.30ptg
- peserta terakhir sampai kat renjer...
- aku sign check out..menanda berakhirnyer trip Gng Nuang..


****
kecewa :
- tak der masakan sodap2 seperti dikatakan..hahahahaha...
- tak dapat berkenalan sepenuh jiwa raga...


terima kasih :
- kepada semua kekawan yg bagi comitment yg tinggi utk trip Gng NUANG - back to nature..
- terima kasih kepada katak_pening - belanja RM1 utk suma org...
- terima kasih kat sapa yg belanja mkn
- terima kasih kepada yg mmbawa roti ,kopi ,maggee... .gas ..dapur..
- terima kasih bantuan dan saling memahami antara satu sama lain... sgt di hargai...


maaf :
- kerana lutut betis peha korang sakit..
- kerana aku tak dapat menjalankan tanggungjawab sepenuhnyer .
- kerana aku agak selfish dan sombong-- aku malu dan penat sbb aku sendiri pun dah cramp ..sblm sampai pndok 1 aku dah cramp... so terpaksa la aku diam ..n selfish sket on trek...
- kerana aku menolak jemputan mkn roti dari eza n sesapa yg offer aku mkn..
- kerana aku tegur kepada sapa nak amik pic aku... (korang amik gak kan... .)
- maaf sekali lagi ..sbb tak tunggu izz yg kat belakang... n ridwan n wife dia... sgt2 maaf...
- maaf gak kat abg taxi dan few ahli.. sbb tak dapat sampai puncak... dah lewat beb... andai kata sampai pacat kul 12..ada can terus shoot ke puncak...


tahniah :
- kepada semua yg joint kan diri ..seramai 22 org...
- kepada anda suma kerana mengharungi hari yg indah di Gunung Nuang...

tanpa kamu suma ..trip ini tak menjadi kenyataan...
insyallah ..trip lain akan dtg menyusul ..(lepas boling VF)

"Gng ANGSI n Gng DATOk"



so ... sekian terima kasih... .

trip successs... ..

Expires is not available


Please wait, page is loading...
If the page is not responding in more than 30 seconds, click here.

Virtual Friends - Copyright © 2001-2018 Webber Dot My Solutions (002351632-A). All rights reserved