Unregistered Member
sign up
 Login

Username or Email

Password

Forget Password?

Free Register

 Main Page
 Announcement
 Discussion
 Article
 Photo Album
 Market Place
 Sharing List
 Stateboard
 Member List
 Like
 Applications
 Sign-Up

Discussion

 redlines • 7 years ago • 939 viewed • 24 replied


best gak kalau di bicara kan SB ni ...

from hermoine :

tak payah la sibuk2 nak berpolitik sangat..awak tu baru kt universiti... abiskan belajar tu... dah abis belajar... korang nak terbalik ke..terlingkup ke... nak masuk parti mana2 pon..suke hati korang..x payah nak tunjuk hero sangat boleh x...

.
.
.
.
.
entah la..ape sy nmpk time sy kt uni dulu... sowy la kalau ade yg terasa..kebajikan pelajar x terbela jugak pon... name je perjuangkn hak pelajar..yg lebih sbb dpt g oversea melancong sana sini... pastu dpt jd glomour sume org kenal..


saja nak elobrate..walaupun aku tak tau camno ...

zaman sekolah ...
----------------------
kita di lantik menjadi ketua kelas ... undi dgn cara yg adil.. angkat tangan
kita di lantik menjadi ketua pengawas ... cikgu yg mmbuat pilihan
kita di lantik menjadi ketua Pelajar ... aku tak tau camna undi di buat... mungkin cikgu

--- apo yg ketuo buleh buek
--- hanya mendapat arahan dari org atasan
--- kedudukan -- student akan pandang

zaman University ...
-----------------------
kita di lantik menjadi ketua pelajar ~ melalui majlis perwakilan

--- di lantik oleh pilihan pelajar .. di adili oleh pihak university
--- apo yg ketuo buleh buek
--- hanyo ikut peraturan University ajo...
--- ado bantahan ~ silo guno saluran yg botul dan akta university .
--- pihak university layan ker ... .
--- bila pelajar tunggu punya tunggu .tak der jugak tindakan ... buat la demo atau luahan suara... dah kena tindakan tatatertib..
--- kebajikan pelajar pun kadang2 terabai..
--- persatuan selalu buat rombongan / atas alasan lawatan sambil belajar ...
--- buek mkn / jamuan perwakilan ...
--- glamer ..nama sering di sebut..---- mmg semestinyer
--- nak buek apo2... kono tunggu arahan atau kelulusan dari atasan
--- kedudukan - student lain akan respect atau menyampah


zaman lopeh U / luar university
---------------------------------------

--- di lantik oleh rakyat / org ramai
--- apo ketuo buek ... byk kojo kono buek...
--- masalah rakyat ... layan dan solve..tak suma dapek di layan...
--- tak pueh hati --- silo guno saluran yg betul...
--- apo saluran yg betul tu ...
--- kebajikan org ramai / rakyat
--- pun ado arahan atasan...
--- belanja mewah ..keluar negara-- alasan lawatan kerja ...
--- kedudukan -- org ramai akan respect atau menyampah..

Jadi ... .. sama jerk kan

Expires is not available


Please wait, page is loading...
If the page is not responding in more than 30 seconds, click here.

Virtual Friends - Copyright © 2001-2021 Webber Dot My Solutions (002351632-A). All rights reserved