Unregistered Member
sign up
 Login

Username or Email

Password

Forget Password?

Free Register

 Main Page
 Announcement
 Discussion
 Article
 Photo Album
 Market Place
 Sharing List
 Stateboard
 Member List
 Like
 Applications
 Sign-Up

Discussion

 Albumlama • 1 month ago • 66 viewed • 0 replied


salam kwn2 sahabat mabat dlm VF semua. semuga sehat2 di zaman PKP ni ya... norma baru... nak kemana tu? dok diam2 dlm umah. kikikikikik...

aku baru kat dlm ni. aku beralih dlm VF ni sbb aku dah muak dgn WA group. politik tak abis2. melayu vs melayu. pemimpin tetap kaya raya, melopong penyokong2 ... kahkahkah... jgn mare yerr, sj meluahkan perasaan suci ni... kikikikik...

so, arini aku nak kongsi cerita, berkenaan apa ntah... tak sure sbb nak aturkan episod by episod ni... mana dulu mana kemudian. sj nak share2 masa PKP ni...

jap... ratah tomato jap... sedap weii ... cicah garam sikit.
srupppp... .ngopi weiii ... kahkahkah... pekat itam padat ... pergh... kopi weiii...
PKP ni, naik ngantuk juling2 mata...

ok, aku nak cerita bab Pintu Langit. yerrr... korang tak salah baca..Pintu Langit beb...

mungkin ada yg pernah dgr yg pintu langit ni 'terbuka' slps jam 12 tgh mlm, jam 3-4 pagi gitu... tu sbb ada yg suruh kita bangun dan buat solat dan bermunajat diwaktu2 gitu. ya, memang baik dan amat digalakan terutama student2 yg mahukan ketenangan bagi menelaah bahan2 bacaan dan sebagainya.

sebenarnya beb, pintu langit ni bukan sj 'terbuka' dlm jam 3-4 pagi, tapi ianya terbuka pd setiap waktu, siang dan malam. waktu azan adalah waktu yg amat2 terbuka pintu langitnya dgn luas. tu sbb bila Azan tu korang diam dengar dan jwb Azan tu... pastu doa dgn kusyuk beb. Tapi ada jugak masa Azan tu la masih berjogging la, berbasikal la, pok pek pok pek laa... perghh... jenuh weiii nak bagi nasihat ...

so, adakah - so called, pintu langit di Malaysia ni hanya terbuka 5 kali sj? abis tu, dah Azan 5 kali sehari ... ? amacam ... ?

Pintu Langit bukan terbuka di langit Malaysia sj beb, Azan berkumandang setiap 10-15 saat dimuka bumi di seluruh dunia beb, dari Subuh smpi ke Isyak. Waktu Subuh di Malaysia dan diwaktu yg sama jg waktu Isyak di negara lain dihujung sudut dunia yg lain. so, itulah jawapannya...

so, apa bestnya Pintu Langit ni beb? ada apa dlm nya?

pernah tgok direct kat pintu langit selama ni? apa yg terdapat di pintu langit tu ya? bagaiamana 'rupanya' pintu langit ni? bagaimana nak tahu, yg mana satu 'bentuk' pintu langit tu bro? perghh... .memang byk pertanyaan sebenarnya.

ku jwb santai2 udah yer. kang aku jwb panjang2, aku sendiri yg keliru pulak... kikikikik..

jawapan kpd semua soklan diatas tu - aku ibaratkan melihat sebuah lukisan yg abstark, (korang tau kan makna abstark tu apa kan kan... dia macam korang tgok 'roti canai banjir' mamak yg tak 'terucap' sedapnya dan gambaran 'wajah' canai banjir tu sendiri... dah paham kan... bagus) tiada ungkapan yg boleh diucapkan, tiada kisah yg boleh diceritakan, spt batin yg mahu menjerit tapi tiada suaranya (lpinjam jap dari lirik lagu Alleycats, apa tajuknya aku lupa).

smpikan ada beberapa teman aku yg telah berjaya 'melihatnya' hingga secara tetiba (jkwn aku ni jantan sempurna k..) mengalirkan airmata kesayuan, pilu, sebak dan ketaksuban melihat kebesaran makhluk2 ciptaan NYA yg tidak boleh diungkapkan dgn ... ermmm

'Pintu Langit' tu hanyalah sebahagaian sekecil2 dari zillion ciptaanNYA ..

Allhu'akbar

sekian... .

layan lagu XPDC jap... di Hentian ini...

bye

Expires in 36 days

Start reply now and you will get 3 points!

Virtual Friends - Copyright © 2001-2021 Webber Dot My Solutions (002351632-A). All rights reserved