Unregistered Member
sign up
 Login

Username or Email

Password

Forget Password?

Free Register

 Main Page
 Announcement
 Discussion
 Article
 Photo Album
 Market Place
 Sharing List
 Stateboard
 Member List
 Like
 Applications
 Sign-Up

Discussion

 jimradlin • 11 years ago • 4,946 viewed • 73 replied


Salam..

Berhati-hati ketika membeli keli di pasar-pasar awam, pagi tadi saya pergi membeli ikan dan sayur di pasar awam Sungai Petani, seorang peniaga yang juga rakan, berniaga ikan laut dan juga ada ikan keli, sambil menyembang ada sorang cina datang hantar keli kepada nya, aku tanya kat Din, Sekilo berapa dia bagi? Din jawab lagi, "RM3..", Huh.. Murah betul cina ni supply.. "Kolam dia kat mana?". Din jawab, "Kg Selamat".. ha!! kampung selamat !! Tasek Gelugor, Penang.. aku terbayang persekitaran kat sana, aku selalu pi sana beli buluh buat pancang pokok, huh, penuh kandang babi.. bau persekitaran yang meloyakan.. aku terus bagitau din, better pi tengok kolam depa dulu.. Kepada penjual ikan keli, pastikan anda tahu sumber keli yang anda jual.. jangan hanya kejar keuntungan menjual ikan yang terlalu organik, pastikan ianya bersih.. Harga keli di market tu sekilo RM5.00, Kat mana-mana pun kalau nak beli keli pastikan anda tahu dari mana keli itu.. kalau peniaga tak kasi tau jangan beli..

terfikirkah anda semua bahawa bagaimana kaum cina boleh jual dengan harga yang jauh murah dari harga orang melayu, kepada peniaga, support lah penternak se agama kita.. jual makanan yang bersih tanpa was-was..

Expires is not available


Please wait, page is loading...
If the page is not responding in more than 30 seconds, click here.

Virtual Friends - Copyright © 2001-2021 Webber Dot My Solutions (002351632-A). All rights reserved