Unregistered Member
sign up
 Login

Username or Email

Password

Forget Password?

Free Register

 Main Page
 Announcement
 Discussion
 Article
 Photo Album
 Market Place
 Sharing List
 Stateboard
 Member List
 Like
 Applications
 Sign-Up

Discussion

 dinosuper • 12 years ago • 3,005 viewed • 90 replied


soalan 1

Ada 3 orang member kamcheng pegi becuti kat pulau tioman... Sampai kat sana, dia orang pun pegi laa cari resort tempat persantaian dia orang barang semalam... Riki punya riki... . last-last dapat laaa satu resort yg sewanya cuma RM30 satu malam... .

Since dia orang ni member kamcheng giler..depa pakat nak sewa satu bilik je & tanpa banyak soal..masing2 keluarkan sorang RM10... kira tong-tong 3 org laaa... .. So bila dapat kunci jer... depa tanpa membuang masa terus jer pegi bilik... ..

Lepas depa blah pegi bilik... .. minah cun kat front office tu baru teringat yg laaa ni resort dia tengah buat promotion... so satu bilik cuma RM25 je...

Minah ni pun panggil bell boy suruh pulangkan balik lagi RM5 kat mamat 3 org tu... On the way nak pulangkan duit tu..si bell boy ni tepikir yg duit belen ada RM5... Mamat tu ada 3 org... camna nak bagi duit tu sama rata kat diaorg.. Pikir punya pikir last2 mamat ni dapat idea... dia pulangkan sorang RM1 kat mamat tu... Then belen lagi RM2... dia ambik buat beli jajan...

Maknanya... .
Mamat 3 org tu cuma bayar duit hotel sorang RM9... .
Total depa bayar... .RM9. 00 x 3 =RM27...
Mamat bell boy tu amik RM2... so total semua sekali
RM27 + RM2 =RM29

Mana pegi lagi singgit... .?



ucapan tahniah kepada yg berjaya!!!


hus_87, CyPheR_28, phat2kingz, hotman_rabbit, fedora, anjeee, takumi86, irfan_shah, hafizul, angahnya84

==============================================
soalan 2


try selesaikan soalan ni...
hahahhaha


3 + 3 = 18
5 + 4 = 36
7 + 5 = 60
4 + 8 = 96

tapi kalo 8 + 9 = berapa erk??

ucapan tahniah kepada yg berjaya!!!


subwoofer, hunnydew, takumi86, irfan_shah, hafizul, hus_87

Expires is not available


Please wait, page is loading...
If the page is not responding in more than 30 seconds, click here.

Virtual Friends - Copyright © 2001-2022 Webber Dot My Solutions (002351632-A). All rights reserved