Unregistered Member
sign up
 Login

Username or Email

Password

Forget Password?

Free Register

 Main Page
 Announcement
 Discussion
 Article
 Photo Album
 Market Place
 Sharing List
 Stateboard
 Member List
 Like
 Applications
 Sign-Up

Discussion

 isONE7 • 12 years ago • 1,054 viewed • 16 replied


Lokasi: Semua House, KL
Tarikh: 12 Sept 2009 (Sabtu)
Masa: 5 Minit Sebelum Waktu Berbuka Puasa

Tersebutlah alkisah... .


lps puas kami bshopping kat area KL (time square & jln tar), kami cari port makan utk berbuka puasa. jam menunjukkan lebih kurang 6:00pm. time² mcm nie konpem dah penuh tmpt duduk. memandang ramai giler org time tu bsesak² (mcm2 bau pun ade ), kami pun smpi kat foodcourt lebih kureng jam 6:30pm. ade gak tmpt kosong kat tmpt biasa kami mkn. kami pun lepak dl smentara menunggu jam 7pm. malas nak order awal takut sejuk lak makanan tu. dah ler lepak bwh aircond dah ler sejuk, perut bkeroncong la pulak lum kul 7pm, org dah beratur amik makanan nak x nak kena gak beratur. kang abis lak lauk memandangkan time tu lapor giler sbb penat bjln, pastu sejuk, pastu lupa lak nak bangun sahur.. aku pun order nasi lauk ayam, udang, sotong & tempe aku amik 2 pinggan sbb 1 pinggan nak tutup utk cover drpd kena aircond. kang keras pulak nasi aku tu. pastu turn lipz lak amik lauk ms ade lebih kurang stgh jam sabo..sabo... sabo... nak borak² pun dah x de mood sbb lapor so... kami dok aje mengadap lauk lebih kurang 5 minit nak berbuka aku pun dah ready nak bc doa buka puasa

tetiba... .. aku tdengar org jerit, "terbakar! terbakar! terbakar!" pastu sume org kat dlm foofcourt lari btempiaran time tu gak lipz tarik tangan aku kuat² coz keadaan aku yg masih kebluran skali bl aku pandang aje blkg aku dsebalik tembok besar, aku nampak salah satu kedai makan kat foodcourt tu sedang dijilat api patut la ade org jerit, "terbakar! terbakar! terbakar" situasi ms tu mmg panik giler la btul2 mcm dlm movie yg aku tgk bl blaku kebakaran tp aku x bape nak panik ms tu x tau la nape maybe lapor sgt kot time tu tp lipz mmg panik giler smpi rentap tgn aku kuat². aku sempat capai air mineral aku org ramai still btempiaran lari. aku tgk ade gak yg sempat capai juadah berbuka. aku pun buleh slamba tanya lipz, "nasi nie mcm mn?" pastu ape lg, kena marah, kene bebel, pot pet pot pet la ngan lipz org sibuk nak selamatkan nyawa, aku sibuk lak pasal nasi nasib baik aku tanya aje kalo aku bw nasi tu lari bsama... konpem aku kene sepak terajang ngan lipz kami pun beredar skit dr lokasi. api yg mjulang tinggi tu bjaya dipadam. tetiba banjir la pulak aku pun x pasti mn dtg air tu yg tetiba melimpah kat lantai dgn byknye. kami pun duduk smula utk berbuka puasa. muka masing² still tkezut dgn insiden kebakaran td. cuma aku aje muka lapo aku tgk meja dpn aku tinggal air aje, couple yg dok kat situ ghaib bsama makanan konpem dua² bw lari bsama juadah buka puasa. kami pun buka puasa sm². spanjang mkn tu x abis² aku kena gelak ngan lipz dia ckp aku buat lawak td punye ler panik dlm ms yg sm dia marah & geram kat aku tkuar gak bhs sabah dia yg sbnrnya... .aku x bape panik coz kebakaran tu blaku kat blkg aku yg tlindung ngan tembok beso. so, aku x nampak sgt lipz lak dok mhadap kebarakan tu. mmg la panik yg amat coz nampak api mjulang tinggi kalo aku direct nampak kebakaran tu, konpem aku pun akan selamatkan nyawa dl

moral of this story... . nyawa lebih penting drpd nasi dont try this at foodcourt

p/s - kadang² aku suka tgk lipz marah coz tkuar bahasa sabah dia tu

Expires is not available


Please wait, page is loading...
If the page is not responding in more than 30 seconds, click here.

Virtual Friends - Copyright © 2001-2022 Webber Dot My Solutions (002351632-A). All rights reserved