Unregistered Member
sign up
 Login

Username or Email

Password

Forget Password?

Free Register

 Main Page
 Announcement
 Discussion
 Article
 Photo Album
 Market Place
 Sharing List
 Stateboard
 Member List
 Like
 Applications
 Sign-Up

Discussion

 mindcry • 12 years ago • 1,525 viewed • 40 replied


Pada pandangan mata kasar Israel dan bangsa yahudi itu cukup mempamerkan kekuatan dan kemajuan bangsa mereka. Tahukah anda apakah kunci utama kekuatan mereka ini. Jawapannya ialah propaganda dan branding concept.

Branding adalah konsep yang digunakan secara meluas oleh syarikat berkaitan yahudi untuk mempamerkan kekuatan dan kualiti mereka. Secara hakikat memang kebanyakan syarikat mereka mempunyai sistem dan kekuatan kualiti tetapi branding cukup banyak mempengaruhi psikologi penduduk dunia untuk memperlihatkan kelebihan mereka.

Contohnya Hollywood digunakan untuk menghasilkan filem menceritakan tentang gerakan balik tabir yahudi antaranya Freemason dan illuminati. Hakikatnya ia adalah satu propaganda untuk memperlihatkan dunia mereka mempunyai organisasi yang hebat dengankemampuan diluar jangkaan. Pendek kata, mereka mempromosikan kepada dunia bahawa mereka hebat dan kuat.

Yahudi memang mempunyai organisasi yang kuat tetapi melalui branding dan propaganda, mereka menambahkan kekuatan organisasi mereka berkali ganda dari kemampuan sebenar secara psikologi. Kini kita sendiri dapat melihatkehebatan israel menjadi perbualan seolah-olah mereka ini tiada tandingan didunia malahan seluruh dunia ini dibawah telunjuk mereka.

Tetapi sedarkah anda, mereka itu manusia biasa dan mereka sendiri tidak tahu apa akan berlaku esok hari bagi mereka. Contohnya boikot terhadap barangan israel dannegara yg mengutuk islam jelas memperlihatkan konsumer umat islam mampu memberikan impak besar kepada mereka. Denmark contohnya kerugian berbilion euro sejak bermulanya boikot terhadap barangan mereka selepas menghina Al-Quran. Beberapa syarikat gergasi israel mula membuat merging dan ada yang menutup perniagaan kerana kehilangan jumlah pelanggan islam dalam jumlah yang besar. Nestle dan Coca Cola adalah contoh syarikat yang rugi besar sejak kempen memboikot barangan israel bermula dan mula berpindah operasi ke negara bukan islam.

Apa yang cuba saya sampaikan disini adalah, selama ini anda sebenarnya dikejar bayang ketakutan sendiri. Anda mencipta hantu israel yang mengejar anda apabila anda mendengar seorang israel bercerita hantu israel mampu membunuh orang islam bila-bila masa sedangkan mereka sebenarnya mengharapkan kita untuk terus hidup.Ketahuilah bahawa umat islamlah sebenarnya yang menghantui mereka.

Sistem islam yang selama ini diremehkan hakikatnya adalah sistem yang menjadi rujukan utama orang yahudi yang melatih pakar mereka mengkaji Al-Quran untuk membongkar rahsia sains dan kekayaan dunia dan mereka pula memomokkan kita bahawa sistem Islam itu lemah dan memperkenalkan sistem mereka untuk kita ikuti sedangkan sistem itu dicipta supaya mereka sentiasa mampu mengawal diri kita.

Sedarlah bahawa secara psikologi mereka bijak tetapi secara fizikal umat Islam sebenarnya memang kuat.Tetapi jangan mudah berbangga dengan kejayaan ini, kerana kita sudah teruk dipecahbelahkan selama ini. Carilah jalan untuk bersatu padu dan mula mempercayai kekuatan agama.

my confident view ... ..

Expires is not available


Please wait, page is loading...
If the page is not responding in more than 30 seconds, click here.

Virtual Friends - Copyright © 2001-2022 Webber Dot My Solutions (002351632-A). All rights reserved