Unregistered Member
sign up
 Login

Username or Email

Password

Forget Password?

Free Register

 Main Page
 Announcement
 Discussion
 Article
 Photo Album
 Market Place
 Sharing List
 Stateboard
 Member List
 Like
 Applications
 Sign-Up

Discussion

 Jimmie_LEE • 6 years ago • 5,700 viewed • 188 replied


Di bawah ini adalah Sebahagian dari spammer Id dan Posting mereka ,rata2 klu kita lihat mereka mahukan E-MAIL address kita..mengapakah email ? kenapa tidak yg lain spt no telefon dan lain2.Mungkin juga melalui email mereka boleh trace data2 peribadi kita (sebelum kita dpt email biasanya kita isi form) barulah email tu release.Yg penting kita harus berhati-hati pd setiap langkah seharian supaya tidak terjebak oleh pelbagai sindiket di zaman serba moden ini.

- Sender : glory4real1
HELLO My name is miss favour, i saw your profile today and became intrested in you,i will also like to know you the more,(Remeber the distance or colour does not matter but love matters alot in life) please reply me on my Email ID(favoursam65@yahoo.com) so i can give you my picture and tell you more about me for you to know whom i am. favoursam65@yahoo.com

Sender : love23
Hello dear, Greetings to you,My name is joy , i view your profile today at (virtualfriends.net) and i love it i decide to communicate with you and it will please me if you will be my friend, i wish if you will respond to my mail box so that i will give you my picture and tell you more about my self, i hope to hear from you. soon yours joy. (Email) joy456_123@yahoo.de

Sender : mindlove
Hello My name is ann,i am searching for a man that is trust worthy and loving and a caring man who understand the real meaning of love as a trust in each other a mature man that will be faithful to me and will understand that a real love does not count distance or color,contact me with this e-mail (annseleeby@yahoo.es) i got you address on(virtualfriends.net) i will tell you more about me with my photos ok, im waiting to hear from you ok! ann. annseleeby@yahoo.es


Sender : lovebaby4u
Hello from favour_miracle@yahoo.comMy name is Miss CYNTHIA i saw your profile today and became interested in you,i will also like to know you the more,and i want you to send an email to my email address so i can give you my picture for you to know whom i am. Here is my email address (favour_miracle@yahoo.com) address above. CYNTHIA. (Remember the distance or color does not matter but love matters allot in life) favour_miracle@yahoo.com

-Antara id2 klon spam PNC...
page123456 (page, robb) justinbieber72 (janae, holmes) justinbeiber246 (janae, holmes) justinbeiber24 (janae, holmes) justinbieber38 (janae, holmes) justinbeiber12 (kahliya, williams) justinbeiber123 (janae, holmes),glory4you (glory, dabah),vivianbaby36 (vivian, koroma),musa210 (habib, musa),Justin_baby (Justin, Timberlake),musa50 (musa, abubarkar),tessey4u (tessy, love),tesseymurphy (tessy, love),stella4u100 (stella, doma),
cynthia4love (cynthia, usman),kathy4love (katherine, aliyu),vivan4love (vivan, reagan),anna4u (anna, isaac),susanbaby (susan, utazi),love1010 (loveline, johnson),hell4u (jully, johnson)



**Sedikit Informasi (Cerita Benar)-"Seorg user di laman sosial (bkn vf)ada kongsi pengalaman pd aku ttg posting yg dia dpt spt di atas,actually dia mmg tak tahu tujuan sebenar sender tersebut.Suatu hari dia bg email add pd sender dan mereka berbalas email setiap hari sbb ingin mengetahui apakah niat sebenar sender tersebut.Setelah berbalas email sender pn mula bercerita ttg masalah di negara beliau iaitu Costa Rica kononnya beliau mempunyai wang sebanyak 10jutaUSD tetapi tidak dpt dikeluarkan dari bank kerana telah dibekukan oleh kerajaan disana.So ,utk mengeluarkan wang tersebut beliau perlu melantik peguam yg mereka panggil (attorney) yg mana kos utk peguam memerlukan wang yg byk.Sender merayu pd user ni sekiranya user dpt bantu beliau dia akan masukkan wang tersebut (transfer) ke akaun user di Malaysia sebanyak 10juta USDtersebut kemudian wang tersebut akan di bahagi dua mean 50-50 ,so seorg dpt 5juta USD.Kemudian user ni tnya berapa RM dia kna bantu ? user jwp dia perlu RM10,000 shj dan syaratnya masukkan ke dlm akaun sender yg akan sender beri kemudian,tapi sebelum tu sender mahukan no akaun bank user dan identiti lain spt alamat ,no telefon dan no identiti card terlebih dahulu sbb utk memudahkan proses peguam mereka di sana menyediakan surat black n white.Justeru dr itu si user ni bertanya pd kwn2 dan bermcm-mcm pendapat dr kwn yg dia terima rata2 negatif dan jgn terpedaya ayat manis janji2 kosong dr org yg tidak dikenali sbbnya klu kita lihat mmg tak logik kita nk transfer duit yg begitu byk kpd org lain yg kita tak kenal,klu fikir dpt 5juta mmg lah byk kaya raya lahjwpnyatapi sekiranya duit yg telah kita trsnsfer tu tanpa feedback selepas tu macmana kita nk dpt balik duit tu,ada diantara mereka ni student di malaysia dan kebanyakan mereka ni mewah (tak semua)hasil dr sumber yg tidak di ketahui,wallahualam-Renung-renung dan fikir-fikirkan lah ye.

*NOTE - Sekiranya anda menerima pnc spt di atas sila inform kepada kami (Bintang Biru) dgn seberapa segera utk membolehkan kami ambil tindakan tegas..Terima kaseh


MCMCAMARAN: Tiada sebarang toleransi diberi terhadap sebarang aktiviti yang menyalahi undang-undang negara dan hukum syara' seperti penipuan klik (Autohits,Autosurf,IP reset) dan juga SPAMN0

Expires is not available


Please wait, page is loading...
If the page is not responding in more than 30 seconds, click here.

Virtual Friends - Copyright © 2001-2017 Webber Dot My Solutions (002351632-A). All rights reserved